https://www.youtube.com/watch?v=TNCZshUAbSk

IJSBAD THERAPIE

IJSBAD THERAPIE

Je lichaam warmhouden met een ijsbad. Ja maar hoe dan?

Aan de wachtrijen op Schiphol zou je veronderstellen dat winterzon goed is voor koukleumen. Dat je er vrolijk van wordt. En dat de winter slecht is voor je droge huid. Nou, ga er maar even voor zitten: niets is minder waar. 

Beloningen

Stel je lichaam regelmatig bloot aan lage temperatuur en je zult beloond worden. Want met een ijsbad, of dagelijks koud douchen, train je je lijf om zichzelf warm te houden. Het activeert namelijk een specifiek soort lichaamsvet, waarmee je je lichaam warmmaakt. En dat is niet het witte vet waar je dik van wordt, maar het bruine vet. Use it or lose it. 

De geestelijke beloning is innerlijke rust. Wie wil dat nou niet? Je leert echt bij het heden te zijn, in het nu. 

Een ijskoude plons is dus ook een goedkoop alternatief tegen veroudering. Het spaart namelijk energie én voorkomt uitdroging van de huid.

IJsbaden en koud douchen verjongen jou

Met een dagelijkse koude douche kun je niet alleen je lichaamstemperatuur beter controleren, het helpt je ook om je immuunsysteem en bloedcirculatie te verbeteren. Zelfs je prestaties op het gebied van sport en afvallen gaan je bevallen. 

Energie boost

Wie goed doet, goed ontmoet. Met een goed humeur maak je vrienden en is het leven makkelijker. Gun jezelf dus een energieboost en een dagelijkse portie gelukshormoon. 

vrouw neemt ijsbad

Wil je meer informatie over ijsbaden? Bel me dan op 06-82576966. Of boek een workshop ijsbaden, met aansluitend een gezonde brunch in Cafe Vrijburcht. In principe spreken we Nederlands, Engelstalig op verzoek.

Bij reservering is een eigen verklaring omtrent gezondheid nodig. Let op dat deze voor iedere persoon wordt ingevuld. 

Boek nu een ijsbad met brunch!