Wat is een Body Mind Immunity class?
Deze training bestaat uit twee delen. Deel 2 is optioneel. Jij bepaalt jouw bereidheid en daar mag je altijd op terug komen, ook terplekke, in het moment.

Kan ik dit?
Iedereen die gezond is kan de hele les de eerste keer volbrengen en met een geweldig gevoel naar huis gaan. Met of zonder waterdip, dat maakt niet uit. De les bestaat uit 2 delen.

Deel 1 Detox your Body, Declutter your Mind & Boost your Immunity

 1. Ontvangst
 2. Gelegenheid tot stellen van vragen
 3. Reis naar binnen, ademhalen, bewegen, voorbereiding op wat mogelijk is, de waterdip.

Je hebt nu al een complete en unieke les achter de rug. De lest bestaat namelijk uit een eclectische mix van kundalini-yoga-achtige oefeningen, yoga, beweging, lach, eeuwenoude ademhalingstechnieken, krachttraining, muziek, geluid, bevestigingen, wijsheiden, analogieën en nog veel meer.

Deel 2 Waterdip

 1. Uitleg & bewegen
 2. Waterdip (max. 2 minuten) onder één op één begeleiding
 3. Bewegen, thee & kort napraten, uitwisselen van foto’s

Waar
Het programma zal plaats vinden op de vooraf afgesproken locatie. Kom minimaal 5 minuten vooraf en voel je thuis.

Badkleding
Het dragen van badkleding is verplicht. Tip: Liefst geen badpak, of mega lange shorts maar een bikini of lichte/korte zwembroek of ondergoed. Dat kleedt gemakkelijker om en is minder koud als je nat aan de kant staat.

Omkleden
Het uitdoen van natte badkleding mag je zelf bepalen. Sommigen doen dat ter plekke in het bijzijn van anderen. Wij raden aan dat ter plekke te doen zodat je sneller opwarmt. Op de steiger is geen kleedhok. Doe lekker je ding en respecteer elkaars keuze en privacy. Neem eventueel grote badjas en badlaken mee om jezelf te bedekken of vraag andere deelnemers om hulp. IJSBURCHT is lgbtqia+.

Meenemen

 • Badjas
 • Handdoek
 • Slippers
 • Droge sokken
 • Warme, eenvoudig aan te trekken kleding
 • Muts
 • Handschoenen
 • Waterschoentjes zijn optioneel
 • Grote shoppertas of vuilniszak voor je spullen
 • Iets te eten en water om te drinken

Social Media
De meeste mensen maken foto’s en filmpjes. Zorg dat je toestemming hebt van anderen als je fotografeert of filmt en ook als je beelden met daarin anderen deelt op social media. IJSBURCHT zal nooit zonder toestemming vooraf beelden gebruiken. Als je enthousiast bent en deelt, deel dan heel graag met #IJSBURCHT. Wil je meer exclusiviteit? Boek dan een privésessie.

Elektronische apparatuur
Wij werken met- en aan het water. Als je besluit spullen mee te nemen naar het water, dan doe je dit op eigen risico. Als je de koptelefoons van IJSBURCHT in het water laat vallen, of kapot maakt, dan kan IJSBURCHT hier kosten voor rekenen.

Instructies
Volg altijd de instructies op. Blijf bij elkaar. Wij betreden altijd gezamenlijk de nieuwe fase. Mocht je om de een of andere reden de steiger verlaten voordat de anderen klaar zijn, dan doe je dat alleen met een trainer.

Codewoord Mandarijn
Jij mag altijd, waar en wanneer dan ook het codewoord Mandarijn inzetten. Dan stop alles voor jou. Bij Mandarijn ga je direct uit het water, zonder discussie en je verzorgt jezelf goed. Maak het duidelijk en zeg het hard op. Het is oké, je bent al ver gekomen! Wij nodigen je wel uit te blijven.

Codewoord 112
Iedereen mag dit protocol activeren. Bij dit codewoord treedt het 112 protocol in werking. Alles en iedereen stopt en ieders actieve hulp wordt verwacht tot de hulpdiensten arriveren. Jouw eigen veiligheid staat altijd voorop.

Pauze
Neem voordat je je dag vervolgt en deelneemt aan het verkeer een pauze van 15 minuten om even te voelen hoe het gaat en te reflecteren op jouw geweldige bijdrage. Als je je niet goed voelt, contacteer dan een trainer.

Eten
Zorg dat je zonder hongerklap 2 uur voort kunt. Dat is voor iedereen anders. Eet niet te zwaar want we gaan intensief bewegen in de maag/darmstreek. Een licht systeem werkt prettig.

Gezondheidsvragen
Voor aanvang teken je de gezondheidsvragenlijst. Als je enigszins twijfelt over deelname dan dien je eerst je huisarts te consulteren. Wij beantwoorden geen medische vragen.

Op alle activiteiten van IJSBURCHT zijn de algemene voorwaarden van toepassing.