In deze nieuwsbrief:

 

 1. Goede gewoontes. Zo werkt jouw hoofd je tegen… en mee! 
 2. Intermittent EVERYTHING: gouden tips van Huisarts Integraal in de Jordaan 
 3. Jouw Miracle morning. Elke dinsdagochtend 06:00 onder mijn begeleiding, gratis 
 4. IJSBURCHT aankomende workshops & retreat 
 5. Cadeaubon 
 6. Holistic Banker

Goede gewoontes, zo werkt jouw hoofd

Onze hersenen zijn geprogrammeerd om ons te belonen voor het volgen van gewoontes. Wijzijn een soort kopieermachines en onze stroom heet dopamine. Mens en dier gaan daar heellekker op.

Ons hoofd maakt geen onderscheid tussen goede en slechte gewoontes. Elke gewoonte ga jena verloop van tijd missen, ook (of zelfs) koud douchen! 

Wist je dat het drie weken duurt om een nieuwe gewoonte te integreren in je lifestyle? Slimme mensen koppelen een nieuwe gewoonte, zoals een koude douche, aan een andere gewoonte, zoals bijvoorbeeld tandenpoetsen. Zo word je een slimme beoefenaar! Door te douchen met koud water, flirt je ook nog eens met je gasrekening. 

Intermittent everything: gouden tips van Huisarts Integraal in de Jordaan

Wij leggen de lat hoog maar dat hoeft niet altijd. Heb je een nieuwe gewoonte in je systeem, dan wordt het pas echt leuk. Want luister dan naar het advies van mijn vrouw – integraalhuisarts – en dan heb je een vrijbrief om te zondigen in handen. Je kent misschien al het intermittent fasting, maar dat kun je doortrekken. Met intermittent living kun je als smart guy of girl je routine onderbreken. Here we go!

Intermittent living is dus voor gevorderden maar zeker niet moeilijk. Het idee erachter is dat jeincidenteel breekt met gewoontes om je lichaam onder stress te zetten. Met hele hete douche,een speciale ademhalingsoefening of een bourgondisch ontbijt. Neem het even van mij aan.Dus:

 1. Ontbijt pas als je echt honger hebt, rond lunchtijd en dan eenmaal per week eenbourgondisch ontbijt met eieren & spek. Wat je zelf maar kunt bedenken. Even lekkerpieken.
 2. Water drinken is gezond, maar lurk niet de hele tijd aan een flesje. Dus Doppler van je bureau en gewoon paar keer per dag een volle fles water weg bingen. Zet die fles sowieso wat verder weg, kom je ook nog even in beweging.
 3. Douch koud, maar één (of twee) keer per week breek je ook met die gewoonte.
 4. Ademhalingsoefeningen. Laat me maar weten wat je wilt bereiken.
 5. Mijn eigen voetnoot: drank geheel vermijden. En ach, blijf wel lief voor jezelf. Er is altijd een nieuwe dag.

 Meer weten? Wil je geeken? Luister naar deze podcast.

Miracle morning

Als ik het ‘s ochtends niet doe, dan gebeurt het gewoon niet meer. Herkenbaar? Ik kwam ooktijd tekort tot ik, zo’n tien jaar geleden, de miracle morning ontdekte. Vroeg op, om 5 uur. Why?

Verdubbel je gezondheid, halveer je gasrekening 

 1. Geen kinderen die om je aandacht springen 
 2. Serene rust 
 3. Leeg hoofd 
 4. Jouw lichaam is er klaar voor, dat was altijd al zo 🙂 Wij zijn namelijk allemaalochtendmensen. 
 5. Onlosmakelijk verbonden met op tijd naar bed. Mijn hoofd raakt om 10 uur het kussen.

Een ideale Miracle Morning, daar zit het volgende in: beweging, kou, ademen, meditatie, lezen,affirmaties en dankbaarheid. Om jou te helpen kan je elke dinsdagochtend samen met mijkomen dippen, op IJBURG. Ik breng je deze wijsheid bij vanaf de steiger van Vrijburcht,PLONS! In 20 minuten snap je het. Oh, en het is gratis, ook gratis parkeren. Je bent iedere week welkom en mag best een keertjeoverslaan. Reserveer wel even via mijn website.

 

Aankomende workshops & retreat 

In verband met de grote belangstelling heb ik extra workshops ingepland. Ik ben blij en dankbaar om op de volgende dagen workshops te faciliteren:

Zondag 11 december (uitverkocht)09:30 – 13:30 uur
Vrijdag 30 december 09:30 – 13:30 uur
Zondag 5 februari 2023 09:30 -13:30 uur

Kaartjes via website

Wil jij een team event? Dan is IJSBURCHT een goed idee!

Retreat ICE Experience
Van 17-19 februari ben ik geboekt door Fit Body Mind voor de ICE Experience. Wil je een heelweekeinde spelen met adem, ijs en warmte in Kuuroord de Schouw in Zeeland? Neem contact met mij op want hij staat nog niet op de site van FBM

Cadeaubon
Wens jij je dierbaren veel spullen en drank of liever gezondheid? Met de feestdagen in het verschiet heb ik een toffe cadeaubon voor jou. Geef een IJSBAD en brunch weg!

Holistic Bankert 

Weet je al dat ik gespecialiseerd ben in verandering? Zo startte ik in twee jaar twee bedrijven op, na een lange corporate carrière. Heb jij behoefte aan beweging en verandering in 2023?Maak dan een afspraak voor een chemistry meeting. Geheel vrijblijvend. Even snuffelen op mijn website kan ook. Daar staan nog 20 filmpjes om vrij en blij te zijn, met een gevulde bankrekening. Deze hieronder krijg je alvast van mij en helpt bij kiezen.

 

Dankjewel voor je aandacht! Embrace life, love & enjoy!

Tot de volgende nieuwsbrief en liever nog, live! In elk geval een hele mooie zomer, of herfst, of winter, who cares, enjoy!En een gelukkig nieuwjaar alvast. Ook als je niets van mij hoort, dan ben ik er. Ik heb het druk maar maak altijd tijd voor jou!

Hartelijke groet,
Nadam 

Leave a Reply